Düdüklü Tencere Nasıl Patlar?

Düdüklü tencereler mutfakta enerjiden ve zamandan tasarruf sağlıyor. Düdüklü tencerede yemekler çok daha kısa sürede pişiyor ve yemeklerin tüm lezzeti içinde kalıyor.

Ancak düdüklü tencere kullanırken olası tehlikelere karşı önlem almak ve bazı noktalara dikkat etmek gerekli.

Düdüklü tencerede yemek yaparken ilk dikkat etmeniz gereken nokta tencereyi tamamen doldurmamak. Tencerenin en fazla üçte ikisini doldurmalısınız.

Düdüklü tencerede yapılan yemekler çok daha çabuk pişeceği için pişirme süresine dikkat edilmeli ve gerekirse saat tutulmalıdır.

Ocaktan aldığınız tencereyi sakın hemen açmaya çalışmayın! Bu çok ciddi tehlikelere neden olabilir. Düdüklü tencerelerin neden olduğu kazaların çoğu bu aşamada gerçekleşiyor. Öncelikle tencerenin biraz soğumasını ve tüm buharın çıkmasını sağlayın. Sonrasında kontrollü bir şekilde tencerenizin kapağını açın.

Yorum Yaz